На Львівщині горів палац графа Бадені

На Львівщині горів палац графа Бадені

Укрінформ
У Буську на Львівщині сталася пожежа в будівлі, що не експлуатується, палацу графа Бадені, внаслідок чого пошкоджено покрівлю та перекриття на площі 150 кв. м.

Про це повідомляє ДСНС України.

"У м. Буськ о 22 год. 25 хв. 8 листопада на Майдані Незалежності, 8 в будівлі, що не експлуатується, графа Бадені, і яка є пам’ятником архітектури (1810 року забудови), виникла пожежа", - йдеться у повідомленні.

О 00 год. 48 хв. 9 листопада пожежно-рятувальними підрозділами ДСНС пожежу ліквідовано. Жертв та постраждалих немає. Внаслідок пожежі вогнем пошкоджено покрівлю та перекриття на площі 150 кв м. Причина виникнення пожежі встановлюється.

На місці події працювала оперативна група ГУ ДСНС у Львівській області.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, палац Бадені розташований в центрі Буська. Це яскравий приклад європейської архітектури початку 19 століття. Фамільне гніздо родини Бадені об`єднує в собі красиві форми, цікаве розташування та глибоку історію старовинного галицького роду.

На жаль, пам`ятку використовували не за призначенням. У радянські часи тут була військова частина - казарми і адміністрація. У 2004 році військову частину розформували, але покинута резиденція графів Бадені так і залишилася на балансі Міноборони України. І почалося, як завжди, запустіння та повільне руйнування шедевра архітектури, яке завершилося пожежею.

Місцеві активісти ведуть переговори з державними органами, щоб повернути споруду громаді або відомствам зі сфери культури та туризму. Є ідеї зробити у палаці музей або готель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-