Як знущаються над тваринами у незаконному столичному дельфінарії

Як знущаються над тваринами у незаконному столичному дельфінарії

Відео
Укрінформ
"Київводоканал" відключило дельфінарій "Немо" від міської каналізаційної мережі. Окрім того, екологи розповідають про жахливі умови утримання тварин.

Про це йде мова у сюжеті телеканалу новин "24".

Скандал з дельфінарієм "Немо" тягнеться вже кілька років. За рішенням чотирьох судів будівлю мали знести ще 2013 року. Інспектори кажуть, що дельфінарій побудували без документів на землю, без висновків пожежників, будівельників, екологів та санітрної служби.

Через відсутність документів виникла проблема із каналізацією, бо водоканал не може укласти договір з керівництвом закладу. За словами комунальників, дельфінарій самовільно приєднали до мережі. А за 7 років існування дельфінарію, водоканал вже вп'яте закупорює трубу.

За цих обставин залишається лише здогадуватись, хто і як досі "кришує" цей незаконний бізнес, який, незважаючи на всю свою незаконність, продовжує існувати та приносити своїм власникам прибуток.

Керівництво дельфінарію традиційно називає це "замовною акцією". Мовляв, є компанії-підрядники, які зацікавлені, щоб заклад закрили. До слова, 7 років тому, коли директор цієї установи під час її відкриття особисто виходив бити активістів, які протестували проти жахливих умов, в яких будуть жити дельфіни, риторика стосовно "замовної акції" була такою ж.

Екологи, у свою чергу, наголошують: дельфінарій треба терміново закрити, адже він не витримує ніякої критики. Але найстрашніше те, що страждають тварини.

"Там звичайна вода з хлоркою, а не морська. Від цього у дельфінів облазить шкіра, вони сліпнуть. Тому вони живуть по три роки замість тридцяти", - каже директор Київського еколого-культурного центу Володимир Борейко.

Та дельфінарій закриватися не збирається, вистави відбуваються за розкладам. Керівництво запевняє, каналізацію вириють автономну, а питання з документами "врегулюють".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-