Росія два роки приховує кількість переселенців з Донбасу - Геращенко

Росія два роки приховує кількість переселенців з Донбасу - Геращенко

Укрінформ
Росія вже два роки не надає українській стороні офіційної інформації, скільки громадян виїхало туди з Донбасу і який їхній статус у Російській Федерації.

Про це написала у Фейсбуці написала представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі, перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко.

"Російська сторона вже два роки ігнорує на всіх рівнях запити української сторони і не дає нам офіційної інформації, скільки ж громадян України виїхали на територію РФ з Донбасу і який офіційний статус цих громадян. І це красномовно і показово", - написала Геращенко.

Вона додала, що також показовим є те, що представники ОРДЛО сьогодні самі фактично визнали, що на окупованих територіях діють шахрайські фірми, які дають фіктивні посвідки пенсіонерів і на соціальні виплати, а  потім люди з окупованих територій за цими фіктивними документами звертаються до соціальних органів на українських територіях і отримують виплати.

"Отже, якщо вже самі представники ОРДЛО це визнають, то ще більш очевидним є, наскільки важливим для України в питанні соціальних виплат є повернення української влади на окуповані території, відновлення нормальної і повноцінної роботи там Пенсійного фонду і соціальних служб", - зазначила Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-