Бойовики активно обстрілюють два напрямки. Штаб назвав

Бойовики активно обстрілюють два напрямки. Штаб назвав "гарячі точки"

Карта
Укрінформ
Російсько-окупаційні війська порушували "режим тиші" практично у всіх "гарячих точках" Донецького напрямку.

Про це заявив на брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко.

"Мова йде про Троїцьке, Луганське, Зайцеве, Авдіївку. Окупанти активно застосовують 82-мм та 120-мм міномети, і ведуть з них вогонь і в темну, і в світлу пору доби. По наших позиціях було випущено понад 90 мінометних мін", - зазначив він.

Крім того, за словами Лисенка, в Авдіївці окупанти надвечір підігнали на передову танк і здійснили кілька пострілів в наш бік: "Саме в Авдіївці вчора було найбільш неспокійно – надвечір там відбулося 2 потужних ворожих обстріли, кожен тривав 3 години".

Всього за минулу добу на "донецькому" фронті відбулося 8 ворожих обстрілів, зокрема 6 – з важкого озброєння.

У секторі "М" - обстановка неспокійна по всьому фронту. Окупанти масово застосовують важке озброєння – міномети, танки, гармати.

"Також противник тримає на передовій бронетехніку та снайперів. Найбільш інтенсивні обстріли вчора відбулися у Красногорівці та на ділянці фронту Павлопіль – Широкине. Кількість випущених боєприпасів з важкого озброєння перевищила позначку "100". Українські війська відкривали вогонь у відповідь", - розповів Лисенко.

Всього за минулу добу на цьому напрямку відбулося 32 ворожих обстріли, зокрема 17 – з важкого озброєння.

На Луганському напрямку, за даними штабу, минулої доби бойові дії велися на крайньому сході та заході – це Станично-Луганський район, а також Щастя з околицями, та Попаснянський район (с. Новоолександрівка). Здебільшого окупанти використовували легке озброєння, причому майже всі обстріли припали на вечірній час – після 18 години.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку зафіксовано 12 ворожих обстрілів, зокрема 1 – з важкого озброєння.

Фото: Max Avdeev for BuzzFeed News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-