«Голова держкомітету статистики ЛНР» може сісти на 15 років

«Голова держкомітету статистики ЛНР» може сісти на 15 років

Укрінформ
На Луганщині судитимуть голову так званого «державного комітету статистики» терористичної організації «ЛНР».

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області. 

"Прокуратурою Луганської області до суду направлено обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно голови так званого «державного комітету статистики ЛНР», - йдеться у повідомленні.

Оскільки жінка переховується від органів слідства та суду на тимчасово окупованій території Луганської області, її оголошено у розшук та на підставі ухвали слідчого судді у кримінальному провадженні стосовно неї здійснено спеціальне досудове розслідування, за результатами якого обвинувальний акт направлено до суду.

Нагадаємо, що у лютому 2015 року громадянка України ініціювала та надала згоду на призначення її на посаду голови так званого «державного комітету статистика ЛНР» та нині бере активну участь у діяльності структурного підрозділу вказаної терористичної організації.

У вересні 2015 року їй повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у діяльності терористичної організації), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-