Арку на ЧАЕС обіцяють завершити до зими

Арку на ЧАЕС обіцяють завершити до зими

Укрінформ
Процес насування арки на енергоблок №4 Чорнобильської АЕС розпочнеться 13 листопада та буде завершено 29 листопада 2016 року.

Про це повідомив заступник головного директора ДСП ЧАЕС Валерій Сейда, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цього тижня розпочнеться насування арки, а наприкінці листопада воно завершиться", - сказав Сейда.

Він додав, що роботи розпочнуться 13 листопада.

За словами представника керівництва станції, насування арки відбуватиметься протягом трьох днів. Далі проводитимуть роботи по зістиковці конструкції. 29 листопада планується урочистий запуск об`єкта.

Раніше анонсувалося, що захисна споруда "Арка" над четвертим енергоблоком Чорнобильської атомної електростанції за планами повинна бути насунута у листопаді 2016 року, однак точні дати не називалися.

Крім того, 13 жовтня міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак заявив, що блоки Чорнобильської атомної електростанції (ЧАЕС) повністю звільнені від ядерного палива та знаходяться в стані, який несе значно менше ризиків для екології.

Арка побудована українськими фахівцями, важить понад 36 тис. тонн, має 108 м висоти, 300 м довжини і понад 250 м ширини.

У вересні 2016 року під час 60-ї сесії Генеральної конференції МАГАТЕ Україна назвала своїм пріоритетом у 2016-2017 рр. поховання радіоактивних відходів і виведення з експлуатації ЧАЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-