Паводок на Закарпатті: максимальний підйом води прогнозують на завтра

Паводок на Закарпатті: максимальний підйом води прогнозують на завтра

Укрінформ
Станом на ранок 7 листопада на Закарпатті продовжується паводок, викликаний сильними дощами (за два дні випала вже двохмісячна норма опадів). Вода продовжує прибувати. У низинних районах максимальний рівень води у річках прогнозують на 8 листопада.

Про це повідомляє Басейнове управління водних ресурсів річки Тиса. 

«За останні 24 годин сумарна інтенсивність опадів склала до 120 мм. Із початку паводку - до 160 мм, що більше 2 місячних норм. В результаті опадів на річках Закарпаття продовжуються підйоми рівнів води на річках Тиса, Уж, Боржава, Ріка, Латориця. У зв’язку з припиненням в найближчий час опадів на річках будуть формуватись максимальні рівні води. Згідно прогнозів Закарпатського ГМЦ та моделюючого комплексу «DIWA», найбільші підйоми очікуються на р.Уж, р.Латориця і притоках, р.Боржава. На даний час введено І-ІІІ ступені протипаводкового захисту», - йдеться в повідомленні.

Наразі усі 5 міжрайонних управлінь водного господарства продовжують працювати в цілодобовому режимі.

У можливі зони підтоплень - у села Іршавського, Виноградівського, Мукачівського та Перечинського районів для попередження підтоплення направлені пересувні насосні станції та необхідний аварійний запас матеріалів.

Тим часом, в обласному управлінні ДСНСУ повідомили, що за минулу добу підтоплено 30 дворогосподарств на Хустщині. Також сьогодні вранці через негоду постраждав чоловік: на його автівку, якою він їхав трасою з Ужгорода, упало дерево. «Швидка» відвезла чоловіка в обласну лікарню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-