Для західної України оголошено штормове попередження

Для західної України оголошено штормове попередження

Укрінформ
7 листопада по території Закарпатської області та в гірських районах Львівської, Івано-Франківської, Чернівецької областей очікуються дуже сильні дощі, пориви вітру 15-20 м/с, у високогірних районах Карпат 25-30 м/с.

За прогнозами Укргідрометцентру, 7 листопада при сильних зливах в Карпатах існує загроза утворення селевих потоків, передає ZiK.

ДСНС України закликає громадян дотримуватися елементарних правил безпеки, особливо під час перебування на вулиці, не ходити попід розлогими деревами, триматися подалі від рекламних щитів та ліній електропередач, адже пориви вітру можуть спричинити їх пошкодження.

Також у зв’язку з очiкуваними сильними та дуже сильними дощами, впродовж 6-8 листопада на річках басейнів Західного Бугу, Прута, Сіреті очікується підвищення рівнів води на 0,3-1,0 м; Сяну, Дністра (Львівська, Івано-Франківська обл.) – на 0,5-1,5 м без загрози негативних наслідків. Більша амплітуда підйому рівнів очікується на річках Закарпаття (з можливим початковим виходом води на заплаву та формуванням значного місцевого стоку): на Верхній Тисі та в верхніх і середніх течіях притоків р.Тиса 1,0-1,5 м; в нижніх течіях притоків р.Тиса – 1,5-2,.5 м; на ділянці р.Тиса В.Бичків – Вилок – 2,0-3,0 м; в нижніх течіях річок Боржава, Латориця та Стара – 2,5-3,5 м. В Карпатах існує загроза утворення селевих потоків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-