На Донбасі порушення

На Донбасі порушення "тиші" зросли до 8000 на тиждень – ОБСЄ

Укрінформ
Кількість порушень режиму припинення вогню в зоні конфлікту на Донбасі зростає. Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ констатує збільшення порушень на 40% у порівнянні із минулим тижнем.

Про це в інтерв’ю Громадському розказав перший заступник голови СММ ОБСЄ Александр Хуг.

"Ми зафіксували підвищення рівня насильства приблизно на 40% у порівнянні з минулим тижнем. Якщо говорити у цифрах, то за минулий тиждень ми зафіксували близько 6 тисяч порушень режиму припинення вогню. А на цьому тижні зафіксовано вже близько 8 тисяч порушень. За день це понад тисячу порушень режиму припинення вогню", – сказав він.

За словами Хуга, переважна більшість обстрілів, зафіксованих ОБСЄ, відбувались в так званому "трикутнику" – Донецький аеропорт, Ясинувата, Авдіївка. Це стосується і західної частини Луганської області – район між Попасною, Первомайськом і Золотим.

Незважаючи на це, він висловив надію на досягнення домовленостей для розведення військ на лінії розмежування, особливо у районі Станиці Луганської.

"Подальше розведення сил можливе. Це залежить від домовленостей сторін. Розведення сил і засобів вже є нагальною необхідністю для того, щоб по-перше – цивільне населення могло безпечно перетинати міст. Та для того, щоб дати можливість ремонтним бригадам розпочати ремонтно-відновлювальні роботи напівзруйнованого мосту у Станиці Луганській", – сказав перший заступник голови СММ ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-