Прикордонники нагадали про правила поїздок на окуповані території

Прикордонники нагадали про правила поїздок на окуповані території

Укрінформ
Держприкордонслужба звертає увагу на недопустимість порушення законодавства України щодо в'їзду/виїзду до тимчасово окупованого Криму та ОРДЛО.

Про це йдеться у повідомленні відомства, наданому Укрінформу.

"Державна прикордонна служба України звертає увагу громадян України та інших держав, що порушення порядку в'їзду на територію тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим та в окремі райони Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) через закриті урядом України пункти пропуску, залежно від обставин, передбачає кримінальну та адміністративну  відповідальність", - йдеться у повідомленні.

ДПС нагадує, що ці території є невід'ємною частиною України, на які поширюється дія Конституції та законів України. Саме тому прикордонне відомство звертається до громадян, профспілок, установ та громадських організацій врахувати цю інформацію і, у разі запрошення на територію України іноземців та осіб без громадянства, уточнювати у них, чи не відвідували вони, насамперед незаконно, тимчасово окупований Крим та ОРДЛО.

Під час перетину кордону іноземцем чи особою без громадянства у разі, якщо співробітники Державної прикордонної служби України встановлюють факти відвідування вищезгаданих територій всупереч встановленому порядку - прикордонники діють у відповідності до законодавства України.

З вимогами законодавства України, які регламентують порядок відвідування тимчасово окупованого Криму і ОРДЛО, можна ознайомитися на сайті Державної прикордонної служби України за наступними посиланнями.

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко виступила з ініціативою створення в уряді структури, що займалася б відстеженням осіб, зокрема, діячів культури, які з порушеннями законів відвідували тимчасово окупований Крим, щоб уникнути їх виступів на території України.

 У Фейсбуці Геращенко подякувала Державній прикордонній службі за швидку реакцію на її виступ. "Дякую за швидку реакцію на критику", - написала вона.

Фото: Держприкордонслужба

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-