У Харкові

У Харкові "мінувальнику" орендованої квартири дали два роки в'язниці

Укрінформ
Київський райсуд Харкова за наполяганням прокуратури засудив "мінера" орендованого житла до реальних - двох років в'язниці - а не умовного, як раніше, покарання.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла начальник управління прокуратури Харківської області Тетяна Сотникова.

"За наполяганням прокуратури, колегія судової палати у кримінальних справах Апеляційного суду Харківської області скасувала вирок Київського районного суду, який призначив 35-річному неодноразово судимому зловмисникові покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки. Зловмисник, який у нетверезому стані "замінував" орендовану квартиру у багатоповерхівці, визнаний винним у свідомо неправдивому повідомленні про підготовлений вибух, що загрожував загибеллю людей і іншими тяжкими наслідками (ч. 1 ст. 259 КК України). Йому призначено реальне покарання – два роки позбавлення волі", - відзначила Сотникова.

За її словами, вирок набув чинності.

З обставин справи відомо, що в грудні 2015 року близько 7 години ранку зловмисник зателефонував у службу "102" зі свого мобільного телефону і повідомив про мінування квартири в одній з багатоповерхівок міста. На виклик виїхали правоохоронці і профільні спецслужби. Жителів під'їзду евакуювали.

Досудовим слідством встановлено, що "заміновану" трикімнатну квартиру зловмисник винаймав. Щоб заощадити на оренді, він здав одну з кімнат двом чоловікам. Одного разу після застілля між ними виникла сварка. Щоб помститися своїм товаришам по чарці, чоловік і повідомив про "мінування".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-