Екологічний мітинг у Кривому Розі: активісти перекривали дорогу

Екологічний мітинг у Кривому Розі: активісти перекривали дорогу

Фото
Укрінформ
Екологічний мітинг провели в четвер з самого ранку криворізькі активісти, перекривши на деякий час одну з вулиць міста. Люди вимагали зменшення забруднюючих викидів металургійного гіганта «Арселор Міттал Кривий Ріг».

Фото з події виклала у соцмережі Facebook громадська активістка Інна Іванченко та місцеві ЗМІ.

«Нам не потрібні подачки у вигляді парків та скверів, нам потрібно зменшення викидів», - наголосив у своєму виступі організатор акції Андрій Богданов.

Учасники акції одягли захисні маски і респіратори, щоб показати, наскільки брудне повітря в Кривому Розі. Також багато принесли плакати, на яких називають «Арселор» вбивцею і закликають підприємство «піти з нашої землі».

Активісти заблокували проїжджу частину - вони безперервно ходили по переходу.

За даними громадських активістів, ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» щорічно викидає 430 кг шкідливих речовин на кожного жителя міста. Саме це підприємство, на думку громадських організацій і екологів, робить Кривий Ріг найбільш забрудненим в Україні.

Водночас, екологічну акцію вже розкритикували деякі робітники «Арселор», назвавши її популістською.

Як повідомлялось раніше, Дніпропетровським апеляційним господарським судом було задоволено апеляційну скаргу прокуратури Дніпропетровської області в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції в Дніпропетровській області, про стягнення з ПАТ «Арселор Міттал Кривий Ріг» понад 72 млн грн збитків. 2 листопада 2016 року ПАТ «Арселор Міттал Кривий Ріг» сплатило державі 72 699 119 грн збитків, завданих внаслідок наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря без отримання відповідного дозволу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-