Організатор захоплення Харківської ОДА вимагає нового суддю

Організатор захоплення Харківської ОДА вимагає нового суддю

Укрінформ
Сергій Юдаєв, обвинувачений у справі про захоплення Харківської ОДА у квітні 2014 року, заявив на засіданні Київського райсуду Харкова про відвід судді, посилаючись на те, що та ставиться до нього "упереджено".

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла речник прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Юдаєв заявив про відвід судді, оскільки, на його думку, вона ставиться до нього упереджено і не дає можливості вийти з СІЗО під заставу", - сказала Дубовик.

За її словами, для розгляду заяви про відвід судді повинні призначити нового суддю, оскільки колишній не може "відвести" самого себе.

"На це треба час. Тому в засіданні суду оголошено перерву. Наступне засідання відбудеться 17 листопада об 11:00", - додала Дубовик.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 8 квітня 2014 року спецпідрозділи міліції, включаючи вінницький "Ягуар", звільнили будівлю Харківської ОДА, захоплену 6 квітня сепаратистами. На місці затримано більш як 60 осіб, включаючи лідерів захоплення, у тому числі - Сергія Юдаєва (йому також пред'явлено обвинувачення в погромі незалежної телекомпанії АТН), Спартака Головачова, Єгора Логвінова.

30 вересня 2014 року на суді заарештований Юдаєв вимагав звільнити його по амністії як політичного в'язня, в чому йому відмовлено. Перебування в СІЗО для Юдаєва неодноразово продовжувалося на 2 місяці без права на заставу, останній строк продовження закінчується на початку грудня цього року.

13 жовтня 2016 року з Харківського СІЗО звільнився під заставу в 206,7 тис.грн  Головачов.

Увечері 31 жовтня з СІЗО під заставу в таку ж суму вийшов Єгор Логвінов, і за кілька годин його заарештували на кордоні за спробу втекти до РФ.

Фото: dozor.kharkov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-