У Чернігові шукають

У Чернігові шукають "мінера" концерту Лободи

Укрінформ
Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом неправдивого повідомлення про мінування Чернігівського облтеатру ім. Т.Шевченка, де 1 листопада проходив концерт Світлани Лободи.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в прес-службі Головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

"Кримінальне провадження відкрито за фактом неправдивого повідомлення про мінування обласного драмтеатру - стаття 259 ч.1 Кримінального кодексу України", - сказав співробітник прес-служби Борис Коновченко.

Повідомлення про нібито мінування театру надійшло в поліцію о 19.15. Публіку, яка прийшла на концерт Лободи, евакуювали. Назад  запустили майже через годину - після обстеження приміщення відповідними службами. Концерт розпочався із двогодинним запізненням - о 21 годині. Наразі поліція шукає телефонного хулігана, який намагався його зірвати.

Інцидент із псевдомінуванням був лише одним із заходів щодо недопущення концерту Лободи в Чернігові, запланованих, імовірно, громадськими активістами. Адже спочатку вони звернулися до влади і керівництва драмтеатру з проханням скасувати концерт проросійської, на їхню думку, співачки, а увечері влаштували пікет під драмтеатром. Перед входом до закладу вони розсипали фальшиві купюри російських рублів та облили їх червоною фарбою - символом крові захисників України. Публіку в театр пропускали "коридором ганьби".

Під час акції під театром відбулася сутичка між поліцією і протестувальниками. В хід пішли палиці і сльозогінний газ, від якого постраждали обидві сторони.

Як повідомляло агентство, напередодні виступів Лободи, а також Потапа і Насті (9 листопада) в Чернігові, активісти написали звернення до очільників міста і області, директора драмтеатру з проханням скасувати концерти співаків, які в період війни активно гастролюють Росією. Крім того, 1 листопада чернігівці прощалися з волонтером, який помер через отримані на Донбасі поранення. Оскільки концерти відмінені не були, активісти вдалися до протесту.

Фото: Олег Нікішин/Getty images Європа

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-