Рада хоче передати на місця порядок приймання стічних вод

Рада хоче передати на місця порядок приймання стічних вод

Укрінформ
Органи місцевого самоврядування зможуть самі затверджувати правила приймання стічних вод.

Це передбачено урядовим законопроектом про внесення змін до закону «Про питну воду та питне водопостачання», за ухвалення якого у першому читанні проголосували 243 народні депутати, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Законопроектом, зокрема, передбачається надати органам місцевого самоврядування повноваження затверджувати місцеві правила приймання стічних вод, визначати розмір плати, яка справляється за понаднормові скидання промислових та інших стічних вод до систем централізованого водовідведення. 

Як зауважила заступник голови Комітету з питань будівництва, містобудування і ЖКГ Альона Бабак, у правилах скидання стічних вод у систему каналізації також необхідно буде прописати, які є виробники й споживачі у населеному пункті, що викидають стоки з рівнем забруднення понад норму, і в який спосіб вони мають заплатити за це комунальному підприємству, яке очищує стоки.

Вона пояснила необхідність ухвалення цього законопроекту тим, що у зв'язку зі зміною законодавства та приведення його до вимог Європейського Союзу на рівні Кабінету міністрів старі правила приймання стічних вод скасовуються. 

«Виходить, що абсолютно некерована буде система скидання стічних вод у міські каналізації», - зазначила Бабак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-