Вибух гранати у військовій частині: прокуратура призначила експертизи

Вибух гранати у військовій частині: прокуратура призначила експертизи

Укрінформ
Військова прокуратура розслідує вибух у Кропивницькому, який напередодні, в понеділок, забрав життя однієї людини і травмував ще трьох. Кримінальні провадження розпочаті щодо порушення правил поводження з боєприпасами й недбалого ставлення до військової служби.

Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Південного регіону.

"Військовою прокуратурою Кіровоградського гарнізону Південного регіону України за фактом вибуху в одній з військових частин на Кіровоградщині розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 414 (Порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточення), ч. 3 ст. 425 (Недбале ставлення до військової служби) КК України", - йдеться у повідомленні.

Зазначають, що наразі з’ясовуються всі обставини вибуху, призначено ряд експертиз. Крім того, перевіряється роль військового командування частини у можливій причетності до вибуху, зокрема, додержання вимог щодо зберігання боєприпасів.

Як повідомляв Укрінформ, учора, в понеділок, в Кропивницькому на території військової частини В2336 по вулиці Орджонікідзе, 31, у приміщенні, орендованому третім окремим полком спеціального призначення, стався вибух. Внаслідок вибуху (попередньо - гранати Ф-1) загинув 29-річний житель Олександрії, батько  трьох дітей Василь Дівіченко, який в червні цього року підписав контракт з 57-ю бригадою, а в серпні – перевівся до 3-го полку спецпризначення Міноборони України. Ще три особи, 19, 26 і 28 років, отримали важкі поранення і наразі перебувають на лікуванні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-