Труханов стверджує, що за знесену дачу Докса відповідав Саакашвілі

Труханов стверджує, що за знесену дачу Докса відповідав Саакашвілі

Укрінформ
Мер Одеси Геннадій Труханов закликав правоохоронні органи дати правову оцінку останнім публічним заявам голови облдержадміністрації Міхеїла Саакашвілі, який, на думку міського голови, зайнятий політичним гастролюванням і не знає повножень структур ОДА.

Про це Труханов заявив у понеділок на нараді з керівниками структурних підрозділів, торкнувшись проблем підготовки міста до зими, а також збереження будівель - пам'яток архітектури, про що доповів присутнім керівник міськуправління з питань охорони пам'яток культурної спадщини Андрій Шелюгін.

"Наприкінці тижня Одеса втратила дачу Докса, яка колись була визнана пам'яткою архітектури. За цим стоїть не міськрада, а обласна влада, компетенцією якої є затвердження списку об'єктів культурної спадщини і виведення їх зі списку. Саме профільним управлінням ОДА ця пам'ятка архітектури виведена у 2007 році з переліку об'єктів культурної спадщини в ході інвентаризації. Як це сталося, міг би розібратися й Саакашвілі, який кричав про знищений забудовниками об'єкт. Якби займався роботою, а не політичними гастролями",  - зазначив Труханов.

Міський голова дав протокольне доручення керівнику управління з питань охорони пам'яток культурної спадщини "провести аналіз ситуації з охороною пам'яток архітектури в Одесі і підготувати для колег з облдержадміністрації список об'єктів історико-культурної спадщини, що перебувають в обласному підпорядкуванні і можуть бути невдовзі втрачені так само, як це вже сталося з дачею Докса".

Труханов також закликав правоохоронні органи дати об'єктивну правову оцінку заявам голови ОДА.

Як повідомлялося, Саакашвілі 29 жовтня висловив обурення з приводу знесення компанією "Гефест" історичного маэтку - колишньої дачі Докса, яку належало взяти під охорону як об'єкт нерухомої культурної спадщини, згідно з підписаним і оприлюдненим 28 жовтня розпорядження керівництва ОДА.

Фото: Міхеїл Саакашвілі ,Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-