Сили АТО потрапили під щільний вогонь в Авдіївці й відбили атаку у Верхньоторецькому

Сили АТО потрапили під щільний вогонь в Авдіївці й відбили атаку у Верхньоторецькому

Карта
Укрінформ
На Донецькому напрямку бойові дії ведуться по всьому фронту. Всього за минулу добу тут відбулося 17 ворожих обстрілів, зокрема 8 – з важкого озброєння, та 1 бойове зіткнення.

Про це заявив речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко.

"Найпотужніший ворожий обстріл вже традиційно відбувся в Авдіївці. Він тривав безперервно 4 години, при цьому, окрім легкого озброєння, окупанти застосовували міномети. Окрім цього, на цих же рубежах сталося ще 2 мінометних обстріли з боку противника", - повідомив він.

За словами Лисенка, у Верхньоторецькому надвечір відбулося бойове зіткнення між силами АТО та окупантами: "За годину до цього окупанти кілька разів вистрілили з міномета. Загалом бій тривав близько 50 хвилин, противник був змушений відступити. З нашого боку, на жаль, не обійшлося без втрат".

У Троїцькому та на позиції "шахта Бутівка" також відбулися ворожі мінометні обстріли, а в Луганському та Новгородському НЗФ застосовували бронетехніку.

На Маріупольському напрямку, за даними штабу, - обстановка без змін. "Спокійних районів на фронті немає, проте найбільш інтенсивні бойові дії вчора тривали у Красногорівці, Мар’їнці, Старогнатівці та на ділянці Павлопіль – Широкине. Як і в минулі дні, противник активно застосовує міномети та БМП. На всіх вищезгаданих рубежах сили АТО неодноразово відкривали вогонь у відповідь", - розповів Лисенко.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбувся 31 ворожий обстріл, зокрема 9 – з важкого озброєння.

На "луганському" фронті, за словами речника, вчора відбулося 5 ворожих обстрілів, зокрема 4 – з важкого озброєння. Окупанти порушили режим тиші в Лопаскиному, Кримському та під Попасною. По позиціях сил АТО було випущено понад 20 боєприпасів з мінометів та 122 мм гармати.

Фото: Дмитро Муравський

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-