По позиціях АТО біля Широкиного бойовики випустили 270 мін, ЗСУ відповідали

По позиціях АТО біля Широкиного бойовики випустили 270 мін, ЗСУ відповідали

Укрінформ
На Донецькому напрямку в АТО бойовики 14 разів порушили режим тиші.

Про це на брифінгу в неділю заявив речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Доба почалася з потужних артилерійських та мінометних обстрілів у Залізному, Авдіївці та на ділянці Веселе - Красногорівка. Протягом чотирьох з половиною годин по наших позиціях було випущено понад 130 мін і снарядів. Загалом на Донецькому напрямку бойовики 14 разів порушили режим тиші, із них 9 - із важкого озброєння», - сказав Мотузяник.

За його словами, у другій половині дня основні бойові дії велися в Авдіївській промзоні, відбулося одне бойове зіткнення. 

«Після низки обстрілів до наших оборонних рубежів висунулася ворожа ДРГ. Напад відбито. Зазнавши невдачі, окупанти ще кілька разів стріляли в бік Авдіївки, у тому числі з мінометів. Також по одному обстрілу сталося у Світлодарську, Зайцевому і Верхньоторецькому», - уточнив Мотузяник.

Він поінформував, що на Луганському напрямку за минулу добу бойовики 10 разів порушили режим тиші. 

«Основні бойові дії вчора велися у Попаснянському районі. Окрім серії обстрілів з легкого озброєння, противник застосовував міномет та гармату. Це було у другій половині дня. Ще один ворожий обстріл відбувся у Станиці Луганській», - додав Мотузяник. 

За його словами, під вогонь бойовиків також потрапив мобільний загін «Фантом», який бореться з нелегальним перевезенням товарів через лінію розмежування. Троє бійців цього загону отримали поранення. 

«Інцидент стався у селі Лопаскине, що неподалік Щастя. Окупанти відкрили вогонь по «фантомівцях» з протилежного берега Сіверського Донця. На допомогу колегам з Державної фіскальної служби оперативно прибув прикордонний наряд, який допоміг відбити напад ворога», - наголосив Мотузяник.

На Маріупольському напрямку минулої доби бойовики здійснювали потужні мінометні обстріли на ділянці фронту Талаківка - Широкине.

“На Маріупольському напрямку епіцентр бойових дій знову змістився на південні рубежі. На ділянці фронту Талаківка - Широкине тривають потужні ворожі мінометні обстріли. Окупанти випустили по наших позиціях близько 270 мін. Українські війська неодноразово відкривали вогонь у відповідь”, - відзначив Мотузяник.

Він додав, що один мінометний та ще низка обстрілів з легкого озброєння з боку НЗФ відбулися у Мар'їнському районі.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 28 ворожих обстрілів, зокрема 13 - з важкого озброєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-