Саакашвілі обурений знесенням старовинного маєтку в Одесі

Саакашвілі обурений знесенням старовинного маєтку в Одесі

Фото, відео
Укрінформ
Голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі обурений знесенням історичного маєтку 19 сторіччя - колишньої дачі Докса в районі курортної Аркадії, який належало взято під охорону як об'єкт нерухомої культурної спадщини, згідно з підписаним і оприлюдненим 28 жовтня розпорядження керівництва ОДА.

Про це він написав у Фейсбуці

"Після того, як учора я своїм розпорядженням почав процес внесення унікальної пам'ятки архітектури до списку захищеної державою спадщини, рано вранці, за підтримки мерії Одеси, будівля була похапцем знесена, щоб розчистити майданчик під будівництво чергової позбавленої смаку коробки. Я зроблю все, щоб організатори цього варварського злочину не тільки розпрощалися з посадою, а й відповіли за всією суворістю закону", - зазначив Саакашвілі.

Він також розмістив відеорепортаж одного з каналів про суботні відвідини Гагарінського плато, де будівельники з допомогою спецтехніки встигли зрівняти маєток із землею.

Як повідомлялося, 28 жовтня Саакашвілі підписав розпорядження прийняти під охорону держави об'єкт нерухомої культурної спадщини - колишній маєток Докса, який був виключений зі списку пам'яток архітектури Одеси в 2007 році.

Фото: УСИomline Одесса

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-