Акцією

Акцією "Військовий контракт" харків’ян запрошували до ЗСУ

Фото
Укрінформ
Майже тисяча харків'ян стали гостями акції "Військовий контракт", що відбувається на площі Свободи в центрі міста.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На центральній площі Харкова під українським прапором вишикувалися в ряд більше десяти одиниць техніки: БТРи, бронеавтомобілі "Дозор-Б", бронеавтомобіль Saxon, зенітна установка, військові санітарні автомобілі, техніка МНС, включаючи пожежні машини, вибухотехніка для підрозділів саперів, водяна гармата. На стендах представлені зразки стрілецької зброї та боєприпасів, причому заняття зі збирання-розбирання для охочих тут же проводять армійці, а також прикордонники, нацгвардійці, курсанти військових вишів. В агітаційних наметах - представники обласної служби зайнятості та військовослужбовці Харківського гарнізону: вони розповідають майбутнім контрактникам про особливості служби, соціальні гарантії (зарплата від 7 до 15 тис. грн на місяць), вакансії в підрозділах ЗСУ. У виконанні військового оркестру звучать патріотичні пісні. Працюють волонтерські майстер-класи з плетіння маскувальних сіток.

"Нинішня акція в підтримку престижу військової служби за контрактом - третя за рахунком від початку року. Вона організована обласним військкоматом за участі влади і обласної служби зайнятості й розрахована, в першу чергу, на молодь. Помічено, що за два-три тижні після акцій приплив контрактників в армії збільшується. До цього дня контракти підписали близько 2,5 тис. рекрутів - рекорд для регіону", - зазначив воєнком Харківського облвійськкомату полковник Юрій Калгушкін.

Як сказали кореспондентові Укрінформу в обласному центрі зайнятості, більше 30 відсотків від загального числа контрактників Харківщини - колишні безробітні, зареєстровані у місцевих центрах зайнятості.

Фото: Укрінформ/Мадієвський В'ячеслав

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-