Прокуратура Київщини відкрила справу через побиття журналіста

Прокуратура Київщини відкрила справу через побиття журналіста

Фото
Укрінформ
Проти чоловіка, який учора у Києво-Святошинському районі побив відеооператора під час зйомки сюжету про незаконний видобуток піску, відкрито кримінальне провадження.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

"28 жовтня 2016 року у с. Шпитьки Києво-Святошинського району під час проведення слідчих дій у кримінальному провадженні за фактом незаконного видобутку піску працівниками місцевої прокуратури спільно зі співробітниками поліції проводився огляд місця події.

На місце події прибули журналісти інформаційного порталу "СтопКор" для зняття відеосюжету щодо незаконного видобування піску. У цей час чоловік, який спостерігав за роботою правоохоронців, почав перешкоджати законній професійній діяльності журналістів та завдав відеооператору тілесні ушкодження", - йдеться у повідомленні.

За вказаним фактом прокуратурою Київської області невідкладно було зареєстроване кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України. Постраждалому надано первинну медичну допомогу.

Проводяться першочергові слідчі дії. Хід досудового розслідування контролюється прокуратурою області, вирішується питання щодо оголошення підозри.

Як пише Informator.news, подія трапилася на озері у селі Шпитьки Києво-Святошинського району, де представники прокуратури описували та арештовували техніку, за допомогою якої підприємці “Еко-сервісу” здійснювали незаконний намив піску.

“Один із власників незаконного бізнесу Ігор Чупринський не один рік протиправно добуває пісок по всій Україні. Його група вигадала схему, за якою обходить необхідність отримувати спеціальний дозвіл Держгеонадр на такі роботи. Компанія Чупринського отримує ліцензії на проекти з очищення берегів рік чи озер, при цьому використовуючи ввірену території для намиву піску. За даними цих проектів виходить, що пісок, який підприємство продає – це просто сміття”, – пояснив колега постраждалого, журналіст проекту “СтопКорупції” Сергій Медяник.

Разом зі слідчим поліції та прокурором журналісти підійшли до “головного”, Ігоря Чупринського за коментарем. Він почав кричати “Ідіть геть з моєї території, я тут господар!” Потім бізнесмен почав виривати у журналіста мікрофон.

"Павло став між нами, і в цей момент слідчий поліції відштовхнув мене і притис до паркану. Ігор Чупринський, побачиши підтримку слідчого, ударив мого колегу і, коли той на кілька секунд відключився, кинув його обличчям об паркан”, – розповів журналіст про обставини події.

Як повідомив Медяник, у постраждалого журналіста Павла Янцена зламаний ніс, його госпіталізували до 12-ї лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-