АТО: Найгарячіше - в авдіївській промзоні та під Маріуполем

АТО: Найгарячіше - в авдіївській промзоні та під Маріуполем

Карта
Укрінформ
На Луганському напрямку бойові дії у п'ятницю велися під Слов’яносербському та у Попаснянському районі. Найбільш неспокійно було у Кримському, де окупанти активно застосовували міномети та бронетехніку. Вогонь вівся одразу з двох напрямків – східного та південного. Українські війська активно відкривали вогонь у відповідь.

Про це заявив у суботу на брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко.

«Загалом за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 17 ворожих обстрілів, зокрема 5 – з важкого озброєння», - зазначив Лисенко.

Він додав, що авдіївській промзоні вчора відбувся надзвичайно потужний та тривалий ворожий обстріл з важкого озброєння. Він тривав безперервно майже 4 години. По позиціях ЗСУ було випущено не менше 130 мінометних мін та артилерійських снарядів. Українські війська одразу ж відкрили вогонь у відповідь.

Друга «гаряча точка», за словами речника Міноборони з питань АТО, – Світлодарська дуга, де вчора окупанти також використовували міномети, гармати та бронетехніку. Ще один ворожий обстріл відбувся на позиції «Шахта Бутовка». На інших рубежах (горлівському периметрі, Опитному, Пісках) – вчора було тихо.

Загалом за минулу добу на Донецькому напрямку сталися 10 ворожих обстрілів, зокрема 4 – з важкого озброєння.

Лисенко також, поінформував, що на Маріупольському напрямку тривають найінтенсивніші бойові дії по всьому фронту. По  позиціях ЗСУ було випущено майже 400 мінометних мін. Основні «гарячі точки» – вже традиційно Мар’їнка і Широкине з околицями. Більша частина обстрілів, як завжди, відбулася в темну пору доби. Проте найпотужніші обстріли сталися вдень. Загалом за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 28 ворожих обстрілів, зокрема 15 – з важкого озброєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-