Генічеськ без газу: постачальники розводять руками – труба порожня

Генічеськ без газу: постачальники розводять руками – труба порожня

Укрінформ
На Херсонщині у прикордонному з анексованим Росією Кримом Генічеському районі через різке падіння тиску у місцевому магістральному газопроводі кількість відключених від газопостачання абонентів зросла у п'ятницю до 2799-ти, проти 2510 абонентів за даними на четвер.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу розповіла у п'ятницю прес-секретар ПАТ "Херсонгаз" Наталія Пятниченко.

"У Генічеському районі 28 жовтня станом на 9.00 без газу перебували вже 2799 абонентів. Це жителі міста Генічеськ та села Щасливцеве. У Генічеську кількість відключених від газопостачання абонентів збільшилась", - розповіла Пятниченко.

Як вона зазначила, причиною зростання кількості відключених від газопостачання абонентів є те, що у магістральний газопоровід, як і раніше, не закачуються необхідні обсяги газу.

Станом на 24 жовтня у Генічеському районі через різке падіння тиску у місцевому магістральному газопроводі захисними запобіжними системами були автоматично відключені від газопостачання, за даними ПАТ "Херсонгаз", загалом 665 абонентів. Це були виключно жителі міста Генічеськ.

Як повідомляв Укрінформ, місто Геніческ практично повністю залишилось без газу. Рештки газу з мереж у ручному режимі підкачуються для обігріву Генічеської районної лікарні. Дефіцит газу у місті викликаний тим, що на газових свердловинах на Арабатській Стрілці своєчасно не було зроблено техобслуговування. В результаті, через нестачу необхідних обсягів видобування газу упав тиск в газопроводі. Для вирішення проблеми компанія "Пласт", яка займається видобуванням газу на Стрілковському родовищі, має доставити на газові платформи ремонтну групу для здійснення необхідних робіт.

На Арабатській Стрілці Генічеського району Херсонщини поблизу села Стрілкове на морських платформах видобувають природний газ. Цей газ ще з радянських часів постачався газопроводом також і для потреб Криму, і вже з його території подавався до міста Генічеськ. Проте нова влада анексованого Росією Криму у 2015 році припинила подачу газу з півострова в Генічеськ. Наразі газ, що видобувається у Генічеському районі, цілковито постачається місцевим газопроводом лише до населених пунктів на Арабатській Стрілці Генічеського району та міста Генічеськ. Даний газопровід не під'єднаний до єдиної газотранспортної системи України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-