"Гаряча" Авдіївка: сили АТО відбили масований штурм бойовиків

Карта
Укрінформ
У четвер, 27 жовтня, окупанти різко активізувалися на ділянці фронту Авдіївка – Опитне.

Про це заявив на брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко.

"До світанку, вранці та вдень окупанти здійснили низку мінометних обстрілів – в Авдіївці, на позиції "шахта Бутівка", в Опитному. Цим самим противник хотів приховати свої справжні наміри – вибити сили АТО із займаних позицій під Авдіївкою", - зазначив він.

За словами Лисенка, командування російсько-окупаційних військ задіяло для цієї операції кілька сотень бойовиків з двох різних підрозділів, кілька артилерійських батарей, а також БПЛА.

"Провівши артпідготовку із застосуванням 82-мм мінометів та 152-мм гармат, окупанти намагалися взяти наші позиції штурмом. Для відбиття нападу на передній край нашої оборони прибуло підкріплення. Бойове зіткнення завершилося на нашу користь: ворог не пройшов", - наголосив він.

Вже після бою ворог продовжив масовані обстріли позицій сил АТО з важкого озброєння. Загальна кількість мінометних мін та артилерійських снарядів, випущених бойовиками на Донецькому напрямку, – понад 300.

"Зазнавши невдачі, противник здійснив черговий воєнний злочин. Бойовики обстріляли з важкого озброєння житлові квартали підконтрольного їм міста Макіївка. Стрільба велася з ворожих позицій, обладнаних в районі сел. Мінеральне, Яковлівка та м. Ясинувата. Таким чином, окупанти розвернули стволи із заходу на схід і почали обстріл цивільних об’єктів. Ця варварська акція окупантів мала на меті дискредитувати Збройні Сили України, залякати мирних мешканців, а також приховати систематичне порушення Мінських домовленостей з боку противника", - зазначив Лисенко.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 16 ворожих обстрілів наших позицій, зокрема 14 – з важкого озброєння, та бойове зіткнення.

У секторі "М" ситуація також залишається важкою. Бойові дії ведуться по всьому фронту, проте найбільше ворожих обстрілів сталося у Мар’їнці та Широкиному.

"Ворог продовжує застосовувати важке озброєння, перш за все міномети, з яких бойовики вчора випустили більше 200 мін по позиціях українських захисників. Також противник застосовував ствольну артилерію, БМП та снайперів", - повідомив спікер.

Всього за минулу добу на цьому напрямку відбулося 34 ворожих обстріли, половина яких – з важкого  озброєння.

На Луганському напрямку вчора було достатньо спокійно. Противник здійснив 3 обстріли наших позицій – в районі перетину лінії фронту та українсько-російського державного кордону, а також у Попаснянському районі. Окупанти застосовували тільки легке озброєння.

Фото: Дмитро Муравський

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-