Генічеськ практично повністю сидить без газу - мер

Генічеськ практично повністю сидить без газу - мер

Укрінформ
Через різке падіння тиску у місцевому магістральному газопроводі практично всі жителі міста наразі перебувають без газу, який використовується для обігріву помешкань та приготування їжі.

Про це у телефонній розмові з кореспондентом Укрінформу розповів у п'ятницю Генічеський міський голова Олександр Тулупов.

"Наразі на вході (магістрального газопроводу у Генічеськ - ред.) тиск газу нуль. Тиск  (у міській газовій мережі - ред.) почав падати ще вчора ввечері. І зараз газу в Генічеську немає фактично ні в усіх багатоповерхових житлових будинках, а їх у нас понад 60, ні в усіх одноповерхових житлових будинках міста", - розповів Тулупов.

За його словами, ті рештки газу, які ще є у газових мережах, на даний час у ручному режимі підкачуються для обігріву Генічеської районної лікарні.

Тулупов також зазначив, що шторм в Азовському морі вже стих, і сьогодні очікується, що фахівці компанії "Пласт", яка займається видобуванням газу на Стрілковському родовищі Генічеського району, звідки газ надходить газопроводом до Генічеська, нарешті дістануться на морські газовидобувні платформи і відкриють там засувки для збільшення видбутку природного газу.

Разом з тим, мер у розмові з кореспондентом агентства заперечив інформацію, що поширилась у соціальних мережах і місцевих інтернет-виданнях про те, що у Генічеську, крім газу, наразі немає також і електроенергії. "Електроенергія у місті є. Знеструмлюватися можуть хіба що окремі вулиці, на електромережах яких наш РЕМ проводить необхідні роботи", - зазначив мер.

Як повідомляв Укрінформ з посиланням на міського голову Генічеська, у прикордонному з анексованим Росією Кримом місті  через падіння тиску у місцевому магістральному газопроводі під кінець дня 23 жовтня 14 багатоповерхових будинків залишилися без газу. Дефіцит газу у місті викликаний тим, що на газових свердловинах на Арабатській Стрілці своєчасно не було зроблено техобслуговування. В результаті, через нестачу необхідних обсягів видобування газу упав тиск в газопроводі. Для вирішення цієї проблеми компанія "Пласт", яка займається видобуванням газу на Стрілковському родовищі, має доставити на газові платформи ремонтну групу для здійснення необхідних робіт.

На Арабатській Стрілці Генічеського району Херсонщини поблизу села Стрілкове на морських платформах видобувають природний газ. Цей газ ще з радянських часів постачався газопроводом також і для потреб Криму, і вже з його території подавався до міста Генічеськ. Проте нова влада анексованого Росією Криму у 2015 році припинила подачу газу з півострова в Генічеськ. Наразі газ, що видобувається у Генічеському районі, цілковито постачається місцевим газопроводом лише до населених пунктів на Арабатській Стрілці Генічеського району та міста Генічеськ. Даний газопровід не під'єднаний до єдиної газотранспортної системи України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-