Більше сотні туристичних груп у жовтні піднялися на гору Піп Іван у Карпатах

Більше сотні туристичних груп у жовтні піднялися на гору Піп Іван у Карпатах

Укрінформ
На гору Піп Іван Чорногірський, що в Івано-Франківській області, у жовтні піднялись більше сотні туристичних груп. Попри це сміття на вершині Карпат поменшало.

Про це в Івано-Франківську на прес-конференції повідомив начальник групи організованого реагування та керівник Чорногірського гірського пошуково-рятувального поста управління ДСНС в області Тарас Бринда.

«Ми ведемо певну статистику. У жовтні на гору Піп Іван піднялись 126 туристичних груп загальною чисельністю 551 людина, з них – 15 іноземців», - сказав Бринда.

За його словами, від серпня  на горі Піп Іван цілодобово несе службу Чорногірський пошуково-рятувальний пост у складі 10 фахівців. Головне завдання рятувальників – допомога туристам, їх обігрів, життєзабезпечення, маркування маршрутів та утилізація сміття.

«Ми все сміття, яке продукуємо, пресуємо і зносимо з гори. Наша присутність створює такі умови, що й люди там уже не смітять. Раніше, до нашого постійного чергування, територія гори засмічувалась, а обсерваторія – руйнувалась. Коли був неконтрольований і вільний доступ до обсерваторії, люди часто там травмувались», - зазначив Бринда.

Піп Іван Чорногірський (Чорна Гора або просто Піп Іван) - одна з найвищих вершин Українських Карпат. Її висота – 2028 м. На горі знаходяться руїни польської метеорологічної обсерваторії, яку називають Білий Слон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-