Німеччина виділить на розмінування Донбасу €488 тисяч

Німеччина виділить на розмінування Донбасу €488 тисяч

Укрінформ
Від початку жовтня Федеральний уряд Німеччини надає сприяння розчищенню забруднених вибухонебезпечними предметами територій від мін і залишків бойових засобів у колишніх зонах бойових дій на Донбасі.

Про це повідомляє посольство Німеччини в Україні.

"З цією метою він (уряд ФРН – ред.) надав відповідне доручення неурядовій організації HALO (Hazardous Area Life-support Organization - Організація із життєзабезпечення в небезпечних зонах), яка силами команди експертів-оцінювачів та трьох команд розміновувачів розчищатиме забруднені вибухонебезпечними предметами поля біля Сєверодонецька, в районі Маріуполя та біля Краматорська", - йдеться в повідомленні.

Підкреслюється, що забрудненість великих площ мінами, розтяжками та залишками бойових засобів в колишніх зонах конфлікту на сході України на довгострокову перспективу означає загрозу для безпеки місцевого населення.

"Щомісяця жертвами вибухонебезпечних залишків бойових засобів стають десятки військовослужбовців і цивільних. Крім того, небезпека з боку мін і розтяжок перешкоджає економічному розвитку в регіоні", - зазначає посольство.

На розмінування Донбасу уряд ФРН виділить цього року 488 тисяч євро. Також передбачається продовження фінансової підтримки і в наступні роки.

"Федеральний уряд уже й до цього здійснював аналогічні заходи, а саме надавав сприяння проекту ОБСЄ щодо підвищення дієздатності Державної служби з надзвичайних ситуацій та заходам ЮНІСЕФ з інструктування населення стосовно наявних небезпек", - додали у посольстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-