У Садового пропонують продовжити львівські маршрути до передмістя

У Садового пропонують продовжити львівські маршрути до передмістя

Укрінформ
Вирішення проблеми приміських перевезень, яка призвела до соціальних збурень на Львівщині, місцева влада вбачає у продовженні львівських маршрутів, які обслуговують обласний центр, до навколишніх сіл і у впровадженні е-квитка.

Про це заявив начальник транспортного управління ЛМР Віктор Щир, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми плануємо, що в грудні ЄБРР оголосить конкурс на впровадження е-квитка у нашому місті. І коли це відбудеться (очікується, що з початку 2018 року) проблема загостриться як для мешканців приміських сіл, так і для перевізників. Львів’янам буде зручніше і вигідніше купувати місячний абонемент, що буде дешевше і дозволить їздити з пересадками, не оплачуючи двічі проїзд. Селяни теж можуть купити такий проїзний, але вони мусять оплатити проїзд і у приміському транспорті. Вихід із ситуації такий: ближнє передмістя, поступово, до впровадження е-квитка, треба охоплювати міськими перевезеннями по міському тарифу»,- зазначив Щир.

За його словами, у подовженні міських маршрутів до ближніх сіл є розуміння і в міської, і в обласної влади. А ось перевізники сприймають його неоднозначно. Адже  вони офіційно мають угоду з департаментом транспорту ЛОДА курсувати із певного села до певної автостанції. І на цьому відрізку встановлено відповідний тариф, по якому вони замовляють квитки, звітуючи про пасажиропотоки на даному маршруті перед фіскальними органами. Прибуток за інший відрізок – від кінцевої, визначеної в угоді, і по місту, куди вони їдуть, збирають собі, не показуючи фіскальним органам. Тому найбільший спротив викликає це рішення серед перевізників.

Незважаючи на це, зазначив Щир, врегулювати питання з приміськими маршрутами потрібно до впровадження е-квитка: місто планує охопити навколишні села міським сполученням за міськими тарифами.

Як повідомлялось, під стінами міської ратуші у Львові відбувся пікет,у якому взяли участь мешканці сіл із низки районів області. Люди вимагали повернути на приміський і головний вокзали обласного центру кінцеві зупинки приміських автобусних маршрутів, які винесли на околиці Львова. Селяни погрожують новими акціями непокори і судовими позовами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-