Активісти біля львівської Ратуші вимагають скасування

Активісти біля львівської Ратуші вимагають скасування "транспортної реформи"

Укрінформ
Під львівською Ратушею розпочався мирний пікет мешканців Пустомитівського, Золочівського, Жовківського та інших районів області, які протестують проти перенесення кінцевих зупинок приміського транспорту із площі перед головним та приміським залізничними вокзалами.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Область може опинитися в транспортному колапсі. Ситуація із пасажирськими перевезеннями стала критичною і викликає обгрунтоване незадоволення людей. Це спричинено непродуманим і непідготовленим рішенням міської влади щодо зміни руху автобусів до автостанцій, розташованих на околицях міста... Це рішення – знущання як над мешканцями, які не проживають у Львові і не можуть безперешкодно дістатись до центру, так і над мешканцями Львова, які відчувають дискомфорт через переповнені міські маршрутні автобуси. Звертаюсь до міського голови негайно ухвалити рішення про збільшення кількості міського пасажирського транспорту на маршрутах від кінцевих автостанцій», - таку думку протестувальників підтримав напередодні у Фейсбуці голова облдержадміністрації Олег Синютка.

Із цим закликом перегукуються виступи депутатів на сесіях райрад, які розглядали критичну ситуацію, що склалася у зв'язку із згаданим рішенням львівських депутатів.

Зокрема, депутат Старосамбірської райради Мирон Пацай заявив на сесії, що "такі бездарні рішення міської влади Львова, продиктовані не інтересами людей, а інтересами бізнесу, ставлять під сумнів роль Львова, як центру області. А реформи, мета яких - заробляння грошей, є нікчемні".

Як повідомлялося, рішення міської влади Львова щодо перенесення автобусних зупинок для громадського транспорту, що курсує із районів області, на околиці обласного центру викликало масові протести. Вони вилились у пікетування міської та обласної рад, у блокування руху на міжнародних автомагістралях та інші акції непокори.  Щоб заспокоїти громадську думку, обласна рада постановила зменшити плату за проїзд у приміських автобусах на суму, яку пасажири змушені витрачати при пересадці на міський транспорт. Проте проблеми це не вирішило, адже у переповнених львівських маршрутках кількість пасажирів завдяки «реформі» подвоїлась. Тому до учасників акцій протесту долучаються і львів'яни.

Фото: Укрінформ/Маркіян Лисейко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-