Голову Закарпатської митниці відсторонили від виконання обов’язків

Голову Закарпатської митниці відсторонили від виконання обов’язків

Укрінформ
Начальника Закарпатської митниці ДФС Володимира Колеснікова відсторонили від виконання службових обов'язків разом із начальником митного поста «Ужгород» Євгеном Потоцьким.

Цю інформацію кореспонденту Укрінформу підтвердили в прес-службі митниці.

Відсторонення пов'язане з дисциплінарним провадженням щодо них.

«Наказ про відсторонення від посадових обов’язків прийшов із Києва вчора, 25 жовтня. Наразі не призначено жодних осіб, які би тимчасово виконували обов’язки керівника Закарпатської митниці ДФС. Згідно наказу голови ДФС відкрито дисциплінарне провадження, наразі воно триває", - прокоментували в прес-службі.

Варто зазначити, що голова ДФС України Роман Насіров уже знімав Колеснікова з керівництва Закарпатською митницею – весною цього року. Тоді зчинився неабиякий скандал – голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявляв, що піде зі своєї посади через звільнення Колеснікова.

Зважаючи на це, Укрінформ звернувся в прес-службу Москаля з проханням прокоментувати ситуацію із черговими пертурбаціями на Закарпатській митниці.

«Нам відомо, що дисциплінарне провадження розпочато через три фури, які заїхали зі Словаччини в Україну, вони везли сантехніку та комплектуючі. Там виникло питання про неналежне митне оформлення товарів, і начебто активісти впізнали у митникові, що оформляв вантаж на митному посту «Ужгород», родича голови митного поста, - розповів Ярослав Галас, речник Москаля. – Зараз комісія вивчає ситуацію, призначені експертизи, на це відведено кілька місяців. Які будуть результати і наскільки виправданою є вина митника – має показати розслідування".

У Москаля визнають дивним, що скандал зчинився через сантехніку, а не, скажімо, вантаж із контрабандними цигарками. І припускають, що для Києва це стало приводом змінити керівництво Закарпатської митниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-