DOBRE: до проекту вже долучилися 25 громад

DOBRE: до проекту вже долучилися 25 громад

Укрінформ
Вже 25 територіальних громад з 7 областей України стали учасниками програми DOBRE.

Про це віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко сказав на відкритті програми "Децентралізація приносить кращі результати та ефективність" (DOBRE) в Українському домі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ви вже взяли на себе відповідальність. Сьогодні все у ваших руках. Ви вже маєте повноваження, збільшені бюджети, можливість вибудовувати стратегію. І саме на це спрямований проект DOBRE. Ви отримаєте підтримку для розробки стратегічних планів, реалізації конкретних проектів. Та найголовніше - це перспектива розвитку ваших територіальних громад та якісних змін у них", - сказав Зубко.

За його словами, це громади, які показують всій Україні на власному прикладі, яким чином будувати у сільській місцевості амбітні проекти розвитку та докорінно змінювати систему управління в державі.

"У 2015 році ми мали 159 об’єднаних територіальних громад. До кінця 2016-го їх буде 368", - додав урядовець.

Віце-прем’єр-міністр нагадав, що  програма впроваджується за підтримки Агенції з міжнародного розвитку США (USAID). В її рамках протягом наступних 5  років Україні буде надано 50 млн доларів США на підтримку ОТГ.

Участь у програмі DOBRE беруть об’єднані громади Дніпропетровської, Івано-Франківської, Кіровоградської, Миколаївської, Тернопільської, Харківської, Херсонської областей (обиратимуться в ході реалізації проекту). Відбір ОТГ до участі у програмі відбуватиметься у три етапи за такою черговістю: перша черга: жовтень 2016 року – 25 ОТГ; друга черга: березень-квітень 2017 року – 25 ОТГ; третя черга: вересень-жовтень 2017 року – 25 ОТГ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-