АТО: на Донецькому напрямку - три нові гарячі точки

АТО: на Донецькому напрямку - три нові гарячі точки

Карта
Укрінформ
Ситуація в АТО загострилася на Донецькому напрямку, тут з'явилися відразу три "гарячі точки": у Луганському, Зайцевому та Авдіївці.

Про це заявив на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

"Окупанти порушили режим тиші у 3 "гарячих точках" - Луганському, Зайцевому та Авдіївці. І вдень, і вночі бойовики обстрілювали наші позиції з важкого озброєння - мінометів та гармат, випустивши понад 230 відповідних великокаліберних боєприпасів. На інших рубежах вчора було спокійно. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 13 ворожих обстрілів, зокрема 10 - з важкого озброєння", - зазначив він.

За словами Лисенка, на Луганському напрямку спостерігається тенденція до зниження активності противника.

"Вчора бойові дії велися лише в двох районах – Станиці Луганській та Новоолександрівці. Зазначимо, що по наших військах вели вогонь ворожі снайпери, мінометники та гранатометники", - розповів речник.

Він додав, що всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 3 ворожих обстріли, зокрема 1 – з важкого озброєння.

Лисенко констатував, що на Маріупольському напрямку "ситуація незмінна".

"Тривають бойові дії у Мар’їнському районі, Гранітному та ділянці фронту Павлопіль – Широкине. Противник, як і раніше, активно застосовує міномети. На південних рубежах українські війська відкривали вогонь у відповідь. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 24 ворожих обстріли, зокрема 9 мінометних", - сказав він.

Крім того, як повідомив Лисенко, в Новоазовському районі Донецької області противник організував 4 польоти безпілотників.

Карта ситуації в АТО від РНБО

Фото: Дмитро Муравський

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-