Омелян каже, що цьогоріч відремонтують усі

Омелян каже, що цьогоріч відремонтують усі "дороги смерті"

Укрінформ
В Україні майже всі дороги зруйновані та небезпечні, проте держава на сьогодні не може собі дозволити будівництво нових доріг, а лише ремонтує найбільш зруйновані автошляхи - так звані дороги смерті.

Про це в інтерв'ю ТСН розповів міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

"Попередній уряд – уряд Яценюка – акумулював велику кількість коштів, близько 19 мільярдів гривень, які цього року були спрямовані на дороги. Результат ми бачимо – дороги активно ремонтуються. Будівництво нових ми собі дозволити не можемо, бо ми нині в такому стані, що 170 тисяч кілометрів по всій країні, на яких треба відновити хоча б проїздність для автотранспорту", - сказав Омелян.

При цьому, за словами міністра, пріоритетом є вщент зруйновані, так звані дороги смерті.

"Ми обрали так звані дороги смерті, які були вщент зруйновані – цього року відремонтуємо їх. Ми обрали ключові напрямки по всій країні, де треба відновити проїздність як для пасажирського транспорту, так і для вантажного. Водночас ми відновили вантажний контроль на дорогах, бо багато в чому дороги завдячують своїм станом перенавантаженню фур, які вбивають дороги", - розповів Омелян.

За його словами, аби відновити українські дороги, необхідно на це виділяти 50-60 мільярдів гривень на рік.

"19 мільярдами ми справу не вирішимо. Необхідно щонайменше 50-60 мільярдів на рік, аби мати якісну картинку", - зазначив він.

Як повідомлялося, 3 листопада у Верховній Раді відбудеться День інфраструктури, під час якого, зокрема, має бути розглянутий у другому читанні проект закону про створення Дорожнього фонду. Передбачається, що Дорожній фонд наповнюватимуть за рахунок надходжень від митниць та акцизу з пального. Наразі відсоток відрахувань у Дорожній фонд від відповідних зборів називається на рівні 25%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-