Зубко обіцяє громадам $50 мільйонів на

Зубко обіцяє громадам $50 мільйонів на "конкретні проекти"

Укрінформ
На розвиток територіальних громад нададуть 50 мільйонів доларів США.

Про це заявив у вівторок віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко під час церемонії відкриття програми DOBRE, інформує прес-служба віце-прем'єр-міністра.

"Сьогодні ми відкрили програму «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE). Це потужна програма у реформі децентралізації в Україні, що впроваджується за підтримки Агенції з міжнародного розвитку США (USAID). В її рамках протягом 2016-2021 років Україні буде надано 50 мільйонів доларів США", - зазначив Зубко.

Він наголосив, що програма спрямована на підтримку громад, які взяли на себе відповідальність змінювати країну, систему управління та життя у своїх громадах.

"Об’єднані територіальні громади по всій Україні отримають допомогу на реалізацію конкретних проектів: розробку стратегічних планів ОТГ та містобудівної документації, запровадження електронного урядування в громадах, застосування кращих практик щодо створення ЦНАПів, розвиток інфраструктури. Реформа децентралізації є справді національним проектом. І ми вдячні, що до його підтримки долучилися багато наших міжнародних партнерів, спільно з якими ми реалізовуємо багато проектів. Адже реформа децентралізації – це реформа, яка об’єднує і зберігає країну», - наголосив віце-прем'єр.

Він поінформував, що сьогодні учасниками програми стали 25 ОТГ. Наступні 25 громад будуть відібрані у березні-квітні 2017 року, і ще 25 ОТГ – у вересні-жовтні 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-