Штаб АТО показав наслідки обстрілу бойовиками Зайцевого

Штаб АТО показав наслідки обстрілу бойовиками Зайцевого

Фото
Укрінформ
Російсько-окупаційні війська продовжують обстрілювати населені пункти Донбасу. Так, у неділю, 23 жовтня, у Зайцевому прямим влучанням ворожої 120-мм міни знищено будинок.

Про це інформує прес-центр штабу АТО.

"Район населеного пункту Зайцеве, який розташований неподалік міста Горлівка, є сьогодні одною з гарячих точок конфлікту на Донбасі, і обстрілами тут нікого не здивуєш. Як кажуть, прилітає тут досить часто. Не стало виключенням й 23 жовтня. Ворог, як завжди, гатив по українських військових з різного озброєння: мінометів різних калібрів, станкових та ручних протитанкових гранатометів, автоматичних гранатометів та стрілецької зброї. Не зрадив він своїм "звичкам" і цього разу - пальнули разок з 120-мм міномета й по житловому сектору Зайцевого. Результат – по провулку Лескова повністю знищено житловий будинок", - йдеться в повідомленні.

На щастя, мешканці цього подвір’я ушкоджень не отримали, проте залишилися просто неба.

"Військовослужбовці української сторони СЦКК, які сьогодні, 24 жовтня, прибули на місце події, цей випадок порушення режиму припинення вогню та використання бойовиками НЗФ забороненого Мінськими домовленостями озброєння, ретельно задокументували і передали матеріали фотофіксації представникам спеціальної моніторингової місії СММ ОБСЄ в Україні", - зазначили у штабі.

Українська сторона СЦКК вже неодноразово повідомляла, що загальна ситуація на лінії зіткнення залишається напруженою, проте контрольованою.

"Незаконні збройні формування ОРДО та ОРЛО постійно вдаються до провокативних обстрілів позицій Збройних Сил України і часто використовують озброєння, яке заборонено Мінськими домовленостями. Їхня тактика проста: основна частка боєприпасів застосовується безпосередньо по підрозділах українського війська, а декілька з них – по населених пунктах, щоб постійно залякувати місцеве населення, яке опинилося у стані заручників неоголошеної війни", - додали у прес-службі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-