Бійці батальйону Кульчицького чекають, що ТБ стане по-справжньому українським

Бійці батальйону Кульчицького чекають, що ТБ стане по-справжньому українським

Укрінформ
Моніторингова місія Міністерства інформаційної політики (МІП) України провела аналіз стану функціонування українського мовлення в батальйоні Кульчицького, який тепер базується на Луганщині.

Про це повідомляє прес-служба Мінінформполітики.

«З’ясовано, що з прийомом сигналу українського телебачення проблем немає. Олександр Бригинець, радник міністра з питань відновлення мовлення в зоні АТО (народний депутат України), передає, що «хлопці дивляться переважно цифрове ТБ, бо і якість сигналу краща, і в пакеті достатньо каналів, щоб було з чого вибрати», - йдеться у повідомленні.

За словами Бригинця, який минулого разу зустрічався з військовими цього батальйону в Станиці Луганській, там найгостріша ситуація з доступом до українського телебачення, що пов'язано з рельєфом містечка.

«Тепер в підрозділі, що базується в Попаснянському районі, таких проблем немає», - стверджує радник міністра.

За його словами, військові занепокоєні тим, що українське ТБ й досі не стало по-справжньому українським - патріотичним, а до якості сигналу в Попаснянському районі зауважень в них немає.

Олександр Бригинець нагадав, що Верховна Рада ухвалила влітку новий закон щодо мовного режиму FM-станцій, який суттєво збільшує частку українського мовлення, але набуває чинності цей закон з 7 листопада 2016 року, тому за два тижні зміни повинні відбутися.

Як повідомлялося, МІП і Концерн РРТ доклали чимало зусиль для поновлення сигналу українського мовлення в Попаснянському районі в умовах, коли ворог безперервно обстрілював місцеву телевежу, тоді відомствами оперативно було знайдено альтернативні місця для розташування передавальної техніки, що забезпечило місцевим жителям прийом сигналу. Крім того, зауважили у МІП, саме в рамках роботи Комісії з питань відновлення мовлення при міністерстві, зокрема за моніторинговими даними місії, проводиться відновлення українського мовлення в зоні АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-