У карпатській глибинці почали виготовляти альпійські сири

У карпатській глибинці почали виготовляти альпійські сири

Укрінформ
Тверді сири із карпатського молока, яке не поступається за цілющими властивостями альпійському, почали виготовляти у високогірній глибинці на Львівщині.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації.

«У гірському селі Нижнє Гусне Турківського району відкрився молокопереробний цех із виготовлення твердих сирів. Підрозділ діє на базі підприємства «Еко-Газда». За зміну тут переробляють 5 тонн молока, яке здають місцеві селяни», - розповіла директор департаменту Наталія Хмиз.

За її словами, молоко отримують від корів, яких влітку випасають на високогірних луках альпійського поясу, а взимку годують запасеним там сіном.

Як зазначила Хмиз, на початку ХХ століття сири, виготовлені на території теперішнього Турківського району, експортували по усій Європі. Гуснівський цех став першим кроком до відродження цієї традиції. Неабияку перспективу підприємство відкриває і перед жителями карпатської глибинки, які відтепер можуть на місці вигідно здавати молоко з власних господарств і мати непоганий прибуток.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-