"Німецький Харків" побачили городяни на Фестивалі однієї вулиці

Фото
Укрінформ
"Німецький Харків" - це назва екскурсій, які відбулися в рамках Фестивалю однієї вулиці на вул. Університетська, що в центрі міста.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

... На Університетській і по сусідству, розповідають екскурсоводи, розміщені аж 11 будинків, пов'язаних з історією українсько-німецьких зв'язків, починаючи з XIX століття. Саме на Університетській в 1805 році відкрився Харківський імператорський університет, в якому половина викладачів була з німців, а перший професорський склад добирав сам Йоганн Вольфганг Гете... Популярний - весь в дзеркалах - нинішній кондитерський магазин "Ведмедик" розміщений в будівлі знаменитої на початку минулого століття кондитерської Жоржа Бормана, що з петербурзьких німців... А унікальна за архітектурою будівля пологового будинку №2 - ні що інше, як збудована колись при підтримці німецьких підприємців Жіноча лікарня імені Жозефіни Гельфріх...

Фотогалерея: 8 фотографій

"Проект "Німецький Харків" реалізований у рамках уже традиційних Тижнів Німеччини в Україні. Матеріали для екскурсій запозичені з книги "Deutsches Харків (Німецька Харків)", співавтором якої є харківський історик і журналіст Пилип Дикань, а сама книга видана у Харкові в рамках Тижнів Німеччини в Україні-2015", - пояснює Почесний консул Німеччини в Харкові Тетяна Гавриш.

За її словами, на історичних будинках почали встановлювати таблички з QR-кодами: "Відсканувавши їх на своєму смартфоні, ви потрапите на інформаційний портал і дізнаєтеся про українсько-німецькі зв'язки детальніше".

На Університетській також відбулися концерти дитячого фольклорного колективу Deutsche Quelle, майстер-класи з приготування традиційних німецьких страв, конкурси, виставки-продажі виробів народних майстрів.

Показово, що сьогодні вулиця Університетська діє як пішохідна в рамках громадського проекту "Свободу пішоходу". Увечері в кафе "Тепло" відбудеться обговорення проекту, причому, обіцяють організатори, усім буде тепло і затишно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-