Розведення військ: спостерігачі ОБСЄ знову не змогли потрапити в Золоте

Розведення військ: спостерігачі ОБСЄ знову не змогли потрапити в Золоте

Укрінформ
У п'ятницю, 21 жовтня, представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ знову не змогли потрапити до ділянки розведення Первомайськ -Золоте.

Про це повідомляється на сторінці СММ у Фейсбуці.

"Сьогодні знову обмежений доступ СММ ОБСЄ до ділянки розведення Первомайськ/Золоте – ЗСУ, "ЛНР" не змогли гарантувати безпеку СММ (можливі міни)", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що СММ готова й може спостерігати, але їй потрібен доступ: "СЦКК має сприяти забезпеченню безпечного і безперешкодного доступу, координувати розмінування".

Раніше повідомлялося, що спостерігачі ОБСЄ не отримали доступу до ділянки розведення в районі населеного пункту Станиця Луганська та біля ділянки розведення Петрівське-Богданівка.

Протягом цього тижня місія ОБСЄ жодного разу не отримала доступ до лінії розмежування.

Нагадаємо, 21 вересня в Мінську було підписано Рамкову угоду Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі про розведення сил і засобів на лінії розмежування в АТО. Документом передбачено розведення сил і засобів у Золотому, Петровському та Станиці Луганській. 1 жовтня розведення сил відбулося в Золотому, 7 жовтня - в Петровському.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-