АТО: на

АТО: на "маріупольському" фронті - потужні мінометні обстріли

Карта
Укрінформ
За минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 26 ворожих обстрілів, зокрема 11 - з важкого озброєння. Загальна кількість боєприпасів з важкого озброєння противника, випущених по наших позиціях, - понад 170.

Про це заявив на брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко.

"Як і в попередні дні, тривають потужні мінометні обстріли позицій сил АТО на ділянці фронту Красногорівка - Мар'їнка, а також в Тарамчуку і Широкиному. За інформацією розвідки, для посилення обстрілів наших позицій, так званий "9 полк" російсько-окупаційних військ, що займає позиції на Маріупольському напрямку, отримав підкріплення - батарею САУ "МСТА-Б". Таким чином, деескалація обстановки на цих рубежах не очікується", - зазначив він.

Крім того, за словами Лисенка, практично по всьому фронту прокотилася низка провокацій окупантів із застосуванням легкого озброєння.

На Луганському напрямку вперше за останні місяці епіцентр бойових дій перемістився в Станично-Луганський район. Окрім обстрілів на передовій південніше райцентру, противник кілька разів порушив "режим тиші" в інших місцях – Валуйському та станції Кіндрашівська. Окрім легкого озброєння, ворог застосовував міномет.

Ворожі обстріли також відбулися у Трьохізбенці та Новозванівці. Таким чином, активність противника у Попаснянському районі впала майже до нуля.

Всього за минулу добу на цьому напрямку зафіксовано 9 ворожих обстрілів, зокрема 1 – з важкого озброєння.

На "донецькому" фронті, як і раніше, основні бойові дії тривають в Авдіївській промзоні: "Противник посилює обстріли – окрім мінометів, окупанти вчора застосовували танк та 152-мм гармати. Загальна кількість випущених боєприпасів з важкого озброєння противника – майже 60".

"Також НЗФ порушили "режим тиші" в Луганському та Новгородському. Обидва обстріли відбулися в темну пору доби та тривали близько 20 хвилин. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 6 ворожих обстрілів, зокрема 4 – з важкого озброєння", - розповів Лисенко.

Фото: Дмитро Муравський

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-