У ДПСУ розповіли, як створюватимуть кордон європейського зразка

У ДПСУ розповіли, як створюватимуть кордон європейського зразка

Укрінформ
Державна прикордонна служба України розпочинає другий етап пілотного проекту “Нове обличчя кордону”, що направлений на зміну методики перетину кордону в пункті пропуску “Краківець” Львівської області.

Про це заявив начальник управління прикордонного контролю та реєстрації Адміністрації Держприкордонслужби Юрій Лисюк під час круглого столу в Укрінформі.

“Питання, що ми розглядатимемо, стосується пілотного проекту, який ініціює Державна прикордонна служба в рамках змін, які ми почали робити ще у 2015 році. Два невеликі підрозділи - Жуляни і Гостомель - у цьому експерименті пройшли по спрощеному варіанту. І цього року ми хочемо продовжити ці зміни. У травні нами було досягнуто домовленості з посольством США в Україні щодо підтримки Державної прикордонної служби у рамках другого етапу проекту “Нове обличчя кордону”. Пріоритетним завданням цього заходу є продовження реформування підрозділів і органів Державної прикордонної служби з метою створення високих стандартів діяльності персоналу, з удосконаленими процедурами, що відповідають передовим європейським стандартам. Основне гасло - створимо кордон європейського зразка”, - розповів Лисюк.

За його словами, проектом передбачається набір персоналу на конкурсній основі для проходження служби у відділі “Краківець” Мостиського загону. Для координації роботи із впровадження проекту в Держприкордонслужбі створено робочу групу. Реалізація проекту має передбачати два основних етапи: набір кандидатів для заміщення вакантних посад у відділах прикордонної служби та навчання осіб з числа цивільної молоді, а також підвищення кваліфікації осіб з числа офіцерського та контрактного складу, які пройдуть відбір. Результатом реалізації проекту має стати інноваційний механізм повного переукомплектування відділів прикордонної служби, який стане базовим для подальшого реформування інших відділів.

“По-друге, це відбір патріотично налаштованого персоналу до ефективного виконання своїх посадових обов’язків з охорони кордону, здатного швидко і чітко навчатись, чесно виконувати поставлені завдання. Наступне - створення належних умов для несення служби прикордонниками у пунктах пропуску і у відділах шляхом регулювання службового навантаження на персонал, ефективного використання робочого часу, вдосконалення системи керівництва і покращення матеріально-технічного оснащення”, - підкреслив Лисюк.

Він також зауважив, що реєстрація анкет кандидатів проходитиме виключно в електронному вигляді, далі буде створено незалежну електронну базу даних кандидатів на заміщення визначених посад. Окрім проходження тестів, кандидати мають володіти англійською мовою. Процедура відбору на навчання проходитиме з 27 лютого до 21 квітня 2017 року.

“Завершальний процес впровадження проекту у відділах прикордонної служби Бориспіль і Краківець перетвориться на початковий етап для інших відділів. Це така собі площадка, з якої ми по завершенню проекту будемо рухатися далі і більш широко застосовувати напрацьовані технології. Наступний крок - це авіаційні пункти пропуску і потужні пункти пропуску на західному кордоні з країнами ЄС”, - резюмував Лисюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-