Земля, будівництво і комуналка: Луценко сказав, де найбільше криміналу

Земля, будівництво і комуналка: Луценко сказав, де найбільше криміналу

Укрінформ
Земельні, будівельні та комунальні питання є найбільш криміногенними в Україні загалом і в Запорізькій області зокрема.

Про це генпрокурор Юрій Луценко заявив на брифінгу у Запоріжжі під час представлення нового прокурора області Валерія Романова.

"Найбільш криміногенна зона - це архітектурно-будівельна інспекція, земельний кадастр, і далі, хто дав оцінку діяльності комунальних підприємств?" - сказав Луценко, звертаючись до колег.

За його словами, сьогодні вся країна зі страхом чекає платіжок, люди обговорюють зростання тарифів. Але при цьому "коли починаємо розбиратися з комунальними підприємствами, ми бачимо неприкрите пограбування людей". 

Луценко зауважив, що коли взяти для прикладу будь-яку ТЕЦ, то видно, "що вугілля вони купують в 3,5 рази дорожче ніж на ринку", однак чомусь попри навіть усі доручення керівництва Генпрокуратури, у Запоріжжі не надто поспішали проводити перевірки таких підприємств. 

"Ми всі говорили про епоху Сіна. Я чув навіть, що є кримінальні провадження щодо фіктивних підприємств, через які виводилися гроші. Хтось може підняти руку і дати гарантію, що цього не відбувається сьогодні? Чому в Харкові я бачу, якщо не помиляюся, 1,7 млрд розкрадених комунальних ресурсів, а тут (у Запоріжжі, - ред.) я не бачу жодної кримінальної справи щодо розкрадання комунальних підприємств?" - звернувся до колег генеральний прокурор

Але якщо старі порушення і кримінальні схеми залишаються і сьогодні, то мусить бути і покарання, а отже - повинні бути кримінальні провадження, підсумував Луценко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-