АТО: по селах в секторі

АТО: по селах в секторі "М" окупанти випустили понад 500 боєприпасів

Карта
Укрінформ
Обстановка на Маріупольському напрямку залишається незмінно складною. За минулу добу тут сталося 1 бойове зіткнення та 19 ворожих обстрілів, зокрема 13 – з важкого озброєння.

Про це заявив під час брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко.

"Окупанти зі складу так званого "9 полку" не мають наміру дотримуватися Мінських домовленостей, і продовжують масовані обстріли наших позицій по лінії Талаківка – Широкине з важкого озброєння", - сказав він.

За словами Лисенка, ранок понеділка почався з бойового зіткнення у Водяному, яке тривало 1 годину: "Просто під час бою противник запросив артилерійську підтримку. Вогонь вівся одразу з двох напрямків. Згодом потужні мінометні та гарматні обстріли з боку окупантів відбулися у кожному селі, що знаходиться поблизу передової – Талаківці, Водяному, Лебединському, Широкиному. Канонада тривала безперервно близько 11 годин. Наприкінці доби на цих же рубежах відбулася ще одна серія ворожих артобстрілів. Загальна кількість випущених боєприпасів перевищила позначку "500".

У Мар’їнському районі бойові дії майже припинилися – зафіксовано лише 2 ворожих обстріли в Красногорівці.

На "луганському" фронті ситуація значно покращилася. Зокрема, масштабні бойові дії у Попаснянському районі згорнулися до кількох ворожих обстрілів з легкого озброєння, які відбулися на ділянці фронту Оріхове – Золоте – Новоолександрівка.

Проте бойовики дещо активізувалися в 2 інших гарячих точках. "Зокрема, вчора ввечері відбувся ворожий обстріл у Станиці Луганській. Окупанти застосовували міномет. У Кримському відбувся аналогічний, але потужніший та триваліший обстріл. Всього у Станиці Луганській та Кримському по наших позиціях було випущено 17 мінометних мін", - повідомив речник.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку зафіксовано 6 ворожих обстрілів, зокрема 2 – з важкого озброєння.

На Донецькому напрямку, за словами Лисенка, бойові дії, як і раніше ведуться точково: "Окупанти порушили "режим тиші" у трьох місцях – Луганському (обстріл з БМП), Верхньоторецькому (мінометний обстріл), Авдіївці, де бойовики близько години вели вогонь з легкого озброєння".

Всього за минулу добу на цьому напрямку зафіксовано 3 ворожих обстріли, зокрема 1 – з важкого озброєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-