У Чернівцях будівельний аферист привласнив понад 10 мільйонів

У Чернівцях будівельний аферист привласнив понад 10 мільйонів

Укрінформ
Директор компанії - голова житлово-будівельного кооперативу у Чернівцях використав гроші інвесторів, які призначались для будівництва житлового будинку, на погашення кредиту.

Про це повідомляє Департамент захисту економіки Національної поліції України.

"З метою погашення кредиту по договору, а також здійснення інших витрат, не пов'язаних із будівництвом житлового будинку, керівник компанії розробив шахрайську схему з використанням коштів інвесторів. Отримані від громадян-інвесторів понад 10 мільйонів гривень, використав на забезпечення потреб товариства", - сказано в повідомленні.

Оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Чернівецькій області та слідчі обласної поліції довели причетність директора товариства до вчинення ряду кримінальних правопорушень. 

Для афери він створив всі умови. Розмістив рекламні оголошення про продаж квартир у засобах масової інформації та залучив для пошуку інвесторів агентство нерухомості. Окрім того, керівник товариства обіймав посаду голови житлово-будівельного кооперативу.

Під час укладання з громадянами договорів поруки шахрай "забув" їм повідомити, що вони не зможуть оформити право власності на майнові права, а їх кошти будуть використані на погашення кредиту та інші витрати, не пов'язані з умовами договору. Всі майнові права належали банку, а не компанії забудовнику. Проте, інвестори були впевнені, що кошти будуть використані на будівництво їхніх квартир. Тобто, директор компанії забудовника продавав квартири, які фактично належали фінансовій установі.

Крім того, він вмовив громадян стати асоційованими членами житлово-будівельного кооперативу. 

Більше 10 мільйонів гривень, отриманих від громадян-інвесторів, зловмисник використав на забезпечення потреб товариства.

На даний час будівництво житлового будинку не проводиться. Квартири у власність громадян не передано.

Слідчі обласної поліції та оперативники УЗЕ довели причетність директора-афериста до вчинення 37 епізодів цього злочину. Йому вже повідомлено про підозру за ч.ч.3,4 ст. 190 (шахрайство) та ч.3 ст.209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Наразі вирішується питання про обрання фігуранту міри запобіжного заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-