Росія організувала Моторолі

Росія організувала Моторолі "героїчну" смерть - Тука

Укрінформ
За вбивством Мотороли, швидше за все, стоять російські спецслужби.

Таку думку у своєму блозі висловив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука.

"Близько півроку тому проект "Новоросія" накрився мідним тазом. Путіну, звісно, не з руки різко давати задній хід, адже його змішають з багном у себе ж на батьківщині. Тому ліквідувати донбаських бойовиків потрібно по-тихому. Цілком імовірно, що такі погано керовані персонажі, як (далеко не перший і, дай Бог, не останній) Моторола, не потрібні. Їх треба позбуватися, бажано зберігаючи при цьому образ героїв, оскільки некеровані персонажі можуть перешкодити процесу відкочування назад", - зазначив Тука.

За його словами, на смерть Мотороли бойовики реагуватимуть "на емоційному рівні", їх активізація можлива лише в короткостроковій перспективі і на окремих ділянках лінії розмежування.

Окрім того, підкреслив Тука, для активізації бойових дій терористам привід не потрібен: "Наприклад, кілька днів тому в мережі з'явилося відео, на якому куратори з Росії для створення картинки перед присутніми на місці французькими кореспондентами домовляються про організацію провокації: показово "обстріляти" позиції бойовиків, переодягнувшись у форму українських солдатів. Якщо сволота ставить перед тобою завдання, знайти привід - не проблема. Для цього зовсім необов'язково ліквідувати таких, як Моторола".

Тука впевнений, що Росія готова піти з Донбасу. "Росія готова відкотитися. Це відбувається не такими швидкими темпами, як хотілося б нашим радикалам, але якщо подивитися в політичній перспективі, то відкочування Росії з Донбасу помітне неозброєним оком. Риторика змінилася, Путін сам себе переграв", - зазначив заступник міністра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-