Прокуратура оскаржила можливість застави за учасників захоплення Харківської ОДА

Прокуратура оскаржила можливість застави за учасників захоплення Харківської ОДА

Укрінформ
Прокуратура Харківської області подала апеляцію на рішення Київського районного суду Харкова, який встановив можливість внесення застави підозрюваними в захопленні Харківської ОДА у квітні 2014 року.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів начальник управління прокуратури області Олександр Шевченко.

"Минулого тижня суд на попередньому засіданні (у зв’язку зі зміною судді) розглянув питання продовження запобіжного заходу двом підозрюваним в організації та активній участі в масових заворушеннях, що завершилися захопленням Харківської ОДА у квітні 2014 року (ч.1 ст. 294 ККУ)", - зазначив прокурор.

За його словами, прокуратура наполягала на продовженні тримання під вартою учасників масових заворушень без права внесення застави.

"Однак суд, погодившись з мірою запобіжного заходу, встановив можливість внесення застави у розмірі понад 206 тис. грн. кожному", - додав прокурор.

На даний час апеляційна скарга прокуратури не призначена до розгляду.

Як повідомляв Укрінформ, 12 жовтня суд встановив двом лідерам харківського Антимайдану Спартаку Головачову та Єгору Логвинову, яких підозрюють в активній участі в захопленні будівлі ОДА на початку квітня 2014 року, заставу в розмірі 206,7 тис. грн.

13 жовтня Головачов вийшов на свободу та відправився, як він сказав журналістам, в монастир.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-