Ескалація в секторі

Ескалація в секторі "М", на Луганському напрямку - цілодобові бої

Карта
Укрінформ
Ситуація на Маріупольському напрямку залишається складною. Зокрема, продовжується ескалація на рубежі Мар’їнка – Красногорівка.

Про це заявив на брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко.

"Лише за півтори години окупанти випустили по українських позиціях та житлових кварталах 225 боєприпасів з важкого озброєння. У Мар’їнці постраждало 8 будинків, зокрема 5 житлових. Така сама ситуація – на півдні (ділянка фронту Талаківка – Широкине). Зокрема, вчора найбільше дісталося Лебединському. Кількість випущених мін та снарядів сягає кількох сотень", - повідомив він.

За словами Лисенка, калібр важкого озброєння, яке застосовують окупанти, – від 82 та 152 мм. Тактика противника – тотальне руйнування населених пунктів та наших оборонних рубежів на цій ділянці фронту, що полегшить бойовикам подальші агресивні дії на "випаленій землі".

"Також ворожі обстріли відбулися у Новотроїцькому, Гранітному та Павлополі. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 23 ворожих обстріли, зокрема 15 – з важкого озброєння", - зазначив речник.

На Донецькому напрямку окупанти продовжують дотримуватися тактики точкових обстрілів наших позицій майже по всій лінії фронту: "Зокрема, минулої доби ворог відкривав вогонь в усіх ключових районах протистояння за винятком Донецького аеропорту".

"Бойовики застосовують важке озброєння. Найбільше вчора дісталося Троїцькому, де ворог випустив по наших позиціях 10 мінометних мін та 10 снарядів. Також противник застосовував міномети у Луганському, Новгородському, Верхньоторецькому та Авдіївській промзоні", - розповів Лисенко.

Всього за минулу добу на "донецькому" фронті зафіксовано 9 ворожих обстрілів, зокрема 5 – з важкого озброєння.

Речник також повідомив, що противник підтягнув додаткові артилерійські підрозділи на передову та посилив обстріли наших позицій у Попасняському районі: "На цих рубежах бойові дії поступово переходять у цілодобовий режим. Ворог веде вогонь з важкого озброєння з двох напрямків – східного (Первомайськ) та південно-східного (Калинове). Також до обстрілів залучаються артбатареї великого калібру, розгорнуті на другій лінії (м. Ірміно і Стаханов)".

Здебільшого бойовики відкривають вогонь з мінометів та гармат в темну пору доби, решту дня використовуючи легке озброєння. Вчора по наших позиціях випущено близько 120 боєприпасів з важкого озброєння.

Крім того, за словами Лисенка, бойові дії велися у Трьохізбенці, Кримському та Оріховому. Зокрема, у Кримському відбулося 2 ворожих мінометних обстріли.

За минулу добу на Луганському напрямку відбулося 29 ворожих обстрілів, зокрема 13 – з важкого озброєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-