Місія ОБСЄ потрапила під обстріл біля Золотого

Місія ОБСЄ потрапила під обстріл біля Золотого

Укрінформ
Спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ потрапили під обстріл в районі спостережного пункту Золоте, за 60 кілометрів від Луганська.

Про це вони повідомили в своєму щоденному звіті.

«Вранці 16 жовтня з кількох позицій в контрольованих українською владою населених пунктах Золоте (60 км на північний захід від Луганська) та Катеринівка (64км на захід від Луганська), СMM патруль у складі п'яти експертів спостерігав постійний обмін вогнем у межах 4-6 кілометрів на схід від всіх позицій», - йдеться в повідомленні.

Спостерігачі нарахували більше 60 вибухів з гармат (82мм і 120мм калібру), і постріли з автоматичного гранатомета (АГС-17, 30 мм) та важких кулеметів протягом півтори години.

О 11:52 в межах спостережного пункту Золоте патруль зафіксував кулеметну чергу, яка просвистіла приблизно за два метри від спостерігачів.

Зазначається, що вони змогли сховатися в будівлі пункту.

В місії ОБСЄ наголошують, що автомобілі ОБСЄ були припарковані недалеко від місця обстрілу. Самі спостерігачі були одягнені в чітко маркований одяг (шоломи і куртки з логотипами ОБСЄ), їх супроводжували двоє офіцерів Збройних сил України Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню.

Ніхто не постраждав.

Пізніше члени СММ відступили до своїх транспортних засобів та о 11:57 залишили місце спостереження. Експерти не змогли визначити напрямок вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-