У Житомир з'їхалися понад 100 дипломатів і підприємців України та Польщі

У Житомир з'їхалися понад 100 дипломатів і підприємців України та Польщі

Укрінформ
Більше ста представників бізнес-кіл і дипломатів України та Польщі взяли участь у бізнес-форумі у Житомирі.

Він відбувся 14 жовтня на заводі "Кромберг енд Шуберт", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На сьогодні Польща є одним із найбільших зовнішньоекономічних партнерів Житомирської області - посідає перше місце серед партнерів за обсягами торговельних операцій і шосте місце у сфері інвестиційного співробітництва. Зокрема, експортно-імпортні операції з цією державою становлять 14% від загального товарообігу Житомирщини, тобто 55 млн дол. США, а загальний обсяг залученого з Польщі капіталу становить 8 млн дол. США. 35 підприємств області утворені за участю польських інвесторів," - зазначив т.в.о. голови Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич.

Він уточнив, що наразі у сфері міжрегіонального співробітництва діє 12 угод про співпрацю між районами та містами Житомирської області та польськими повітами, ще дві керівництво Житомиршини уклало з воєводствами Республіки Польща.

"Ми співпрацюємо з Польщею та переймаємо досвід у втіленні найголовнішої реформи нашої країни - децентралізації", - додав Гундич.

Зі свого боку віце-консул Генерального консульства Республіки Польща у Вінниці Войцех Мрозовський наголосив на необхідності залучати більше інвесторів, які працюватимуть на Житомирщині.

"Дуже багато жителів Житомирщини їдуть до Польщі навчатися або працювати, навіть переводять туди свій бізнес. Для нас це дуже важливо. Але мені здається, що важливіше було би вкладати кошти у розвиток підприємств саме в Україні", - сказав він.

Дипломат також нагадав, що 13-16 жовтня у Житомирі проходять Дні польської культури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-